RevisiON 2.1
KapcsolatOK 1.0
MunkaviszonyOK 2.0
VálaszOK 1.5
VálaszOK 1.0
SZIR 1.0

 
MunkaviszonyOK® 2.0 munkaügyi rendszer
A MunkaviszonyOK® (röviden: MOK) egy munkaviszony központú, munkaügyi adatfelviteli és karbantartó intranetes program, erős adatkeresési és dokumentum ill. riportkészítési támogatással, önkormányzatok számára.
Rövid ismertető:
 
Adatfelvitel

A MOK lehetőséget ad a munkaüggyel kapcsolatos mindennemű adatok, folyamatok rögzítésére, egyszerű és jól áttekinthető módon.

●   Kevés, de logikailag egy helyre tartozó adatokat teljesen összefoglaló felület. Szemmel jól nyomon követhető folyamatok.
●   Munkaügyi szabályok teljes vagy részleges ismeretével felruházott beépített segítő és figyelmeztető rendszer.
●   Garantált alaptáblázat automatikus felhasználása (Nem kell soha semmit kézzel kiszámolni, első besorolás készítésnél elég egy összeget beírni. Átsorolások készítésénél pedig akár egy gombnyomással is elkészíthető a folyamat).
●   Intézmények csoportosítási lehetősége (Sok intézmény kezelése esetén a könnyebb eligazodás érdekében).
●   Alkalmazottak intézmények közötti mozgásának automatikus figyelése (előző jogviszonyok intelligens felismerése).
●   Futószalag szerű kezelés (pl. mindenkinek átsorolást kell készíteni, akkor a besorolási lap folyamatos megjelenítése közben lehet az emberek közt lapozni, és mindegyiknél csak egy gombnyomás az átsorolás).
Adatmódosítás
Az esetleges adatfelviteli hibák, vagy utólagos módosítások közvetlen az érintett adaton való elvégzésének lehetősége.
Jogosultság kezelés
Az adatkeresésre az adatbeviteli felület használható. Ennek előnyei, hogy nem kell a kezelőknek külön keresési felületet tanulnia, továbbá az, hogy szinte minden adatra magától értetődő keresési eljárás használható.

Keresési kifejezések használata az adatbeviteli mezőben és a megadott keresések egymásra halmozása lehetővé teszi nagyon bonyolult és egyedi feltételrendszer megadását is. A feltételrendszerek elmenthetők és azok utóbb bármikor, akár az összes felhasználó számára is elérhetők, egyszerűsítve ezzel a rutin keresések elvégzését.
Dokumentumkészítés
A dokumentumok, nyomtatványok (pl.: kinevezés, határozat, stb.) előállítását az MS Word-el való együttműködésben oldja meg. Ez lehetővé teszi a dokumentumsablonok elkészítését bárkinek, aki használja az MS Word-öt.

A MOK a dokumentumokat egy MOK dokumentum sablon alapján hozza létre MS Word-ben. Egy ilyen MOK dokumentum sablonban számos dolgot meg lehet határozni – milyen adatok szerepeljenek a dokumentumban, archiválja-e az elkészült dokumentumot, rögtön nyomtassa, elmentse, vagy csak jelenítse meg. A Word sablonjainak magasfokú kihasználásával adatfüggő dokumentum formátum hozható létre.

●   Bármilyen, a munkaügyi adatokon alapuló dokumentum létrehozására képes, csupán sablonok felhasználásával.
●   Hogy mikor milyen adatok kerülnek egy dokumentumba, azt a felhasználói felületen, intézmény(ek) ill. munkaviszony(ok) kijelölésével lehet szabályozni.
Adatelemzési lehetőségek
Az adatelemzések lehetőségének támogatása a dokumentumkészítési képességeken alapul. A dokumentumok előállításához hasonló módon lehetőség van MS Excel dokumentumok előállítására. Az előállított MS Excel dokumentumok is lehetnek nagyon egyszerűek vagy akár nagyon bonyolultak is. Bármilyen munkaügyi adatokat tartalmazó, bármilyen felépítésű Excel dokumentum előállítható a MOK segítségével.
Adatellenőrző és figyelmeztető rendszer
Ahol csak lehetséges a MOK a meglévő adatok ill. a munkaügyi szabályok alapján minden újonnan létrehozott adatnak értelmes kezdőértéket ad. Ezeknek az automatikusan kitöltött mezőknek az értéke aztán szükség esetén természetesen felülbírálhatók a kezelő által. Ha azonban a kezelő által egy cellába beírt érték nem összeegyeztethető annak a cellának az értelmével, más adattartalommal vagy a munkaügyi szabályokkal, akkor a MOK erről azonnal értesíti a kezelőt, a hiba jellegétől függő formában. (Alapvetően rossz adatoknak még az elmentését sem engedi meg)
Paraméterezhető funkciók
A MOK számos funkciója a kezelő által paraméterezhető, ezzel nagymértékben növeli a munka hatékonyságát, sebességét.

A program éles használat közben lett fejlesztve, ez biztosítja a program használhatóságát, hiszen egy munkaügyi csoport folyamatos használata alatt jelentkező összes problémára megoldást nyújtott.